Посвята в першокласники сценарій першого уроку 2023-2024

Posted on:13 серпня 2019 р. at 00:00

I. Підготовка класу до уроку

Зранку сонце прокинулося, у рослинні вмилось, перегорнуло календар – ось і вересень настав. Він запросив усіх до школи, а наш клас зібрався в коло. У цей добрий час, я рада бачити вас, діти. Міцно візьмемося за руки й разом щиро усміхнемося.

Привітання вчителя:

Добрий день, мої любі першокласники! Ось ми і зустрілися. Я рада цій зустрічі з вами і сподіваюся, що й ви раді мені. Сьогодні ви сіли за шкільні парти, щоб вирушити у цікаву подорож Країною Знань, щоб здобути знання та знайти нових друзів. Дуже хотілося б, щоб шкільне життя було для вас цікавим, щоб ви полюбили навчання й прагнули дізнатися якомога більше. Я спробую дізнатися, з яким настроєм ви прийшли до школи. Зіграймо у гру «Долонька». Будь ласка, покажіть мені свою долоньку.

Перше вересня 2019 року - день народження нашого 1-А класу. Сьогодні у школі з’явився новий клас - нова шкільна родина. Вчитель (дзвенить дзвоник) Починаємо наш перший урок.

Та перед тим, як почати, я б хотіла, щоб ми згадали, як кого звати, а також познайомилися з дітьми, які прийшли до нас вперше. До нас у гості завітало і сонечко, та воно сумує одне на цій галявині. А щоб йому стало весело я пропоную вам взяти квіти, що лежать у вас на партах, вийти до дошки, назвати своє ім’я, а потім прикрасити галявину своєю квіткою. (Вчитель перший називає своє ім’я та прикріплює квітку.

Далі діти по черзі виходять до дошки) Погляньте, яка велика гарна галявина у нас утворилася. Подивіться на наші квіти, діти, які вони? (відповіді дітей). Наші квіти різні, якісь червоні, якісь сині, вони мають різний аромат, різну форму листя. Так і ми з вами всі різні.

Ми маємо різний колір очей, волосся, різний зріст, голос. Але тепер у нас і багато спільного. Нас об’єднала наша 9 школа, наш 1-А клас, ми разом будемо вчитися, співати, танцювати, веселитися, а іноді й сумувати. Тепер ми одна родина, один колектив. Тож нехай ці слова стануть нашим девізом: Ми усі - одна сім’я. Неповторні - ти і я! Будемо усі дружити, В мирі й злагоді жити!

Зараз у класі 27 маленьких першокласників, а як вони готувалися до цього дня зараз розкажуть.

Учні розповідають:

  1. День у сонячній заграві, промінці нам шле ласкаві. День для кожного із нас, хто крокує в перший клас.
  2. День усміхнений, квітучий. Він - для знань надійний ключик. День новий, цікавий в школі, день всіх друзів і знайомих. День добра, тепла, краси. Хай же буде рік навчальний для усіх нас надзвичайний.
  3. Перше вересня настало, як же довго я чекала! Всіх ляльок в шухлядку склала, в школу жодної не брала. Відтепер я - учениця. На “12” буду вчитися.
  4. Ох і довго я збирався, перший раз у перший клас. Разів десять одягався, і вмивався десять раз.
  5. Ну а я всю ніч крутився, прокидався раз у раз. Думав, що вже запізнився, перший раз у перший клас.
  6. Перший клас! Перший клас! Все у нас у перший раз. Перша парта і дзвінок, перша книжка й урок.
  7. У школі - всіх наук основи, давно уже чекають нас. Адже ми йдемо до школи, перший раз у перший клас!
  8. Обіцяємо не лінуватися, на дванадцять тільки вчитись. Разом з сонечком вставати, щоб у школу не проспати.
  9. Ми - найменші школярі, годі бігати у дворі. Будемо читати, писати, літери в слова складати.
  10. Будемо раді ми учитись, і співати, і веселитись, щоб раділи мами милі, що такі ми в них щасливі.
  11. Перший раз у перший клас поступаємо нині ми. І читати, і писати будем всі ми залюбки.
  12. Я прийшов до школи вчитись, бо поставив я мету: скоро стану президентом, тільки трохи підросту.
  13. Ось і школа, ось і клас, він давно чекає нас. І прийшли ми всі сюди, щоб учитись і рости.
  14. Ми є діти українські, хлопці і дівчата. Рідний край наш - Україна, велика й багата.

Вчитель: “Щоб не гаяти час, запитаю вас. Хором відповідайте “так” чи “ні”. Чи весело ішли ви до школи? /так Лінь-дрімоту побороли? /так Чи готові ви дружити та в колективі гарно жити? /так Чи хочете ви поспати? /ні Чи бажаєте пограти з друзями? /ні Чи прийшли ви сюди навчатись? /так А може, боїтеся труднощів? /ні Чи придбали ви портфелі? /так А чи поклали ви все туди? Вчитель: “Ой, щось я не дуже вірю, і перевірити вас хочу! Діти загадають вам загадки - доберіть їм відповіді. Прошу не кричати, просто піднімайте руку. І нехай відповідає той, кому я дозволяю. (діти розповідають)“

  1. Як минає тепле літо, То спішать до неї діти. Сміх і гам дзвенить довкола. Відкриває двері… /Школа
  2. Буває в лінію й в клітинку. У ньому пише кожна дитинка. /Зошит
  3. Язика не має, а всіх грамоти навчає. /Книжка
  4. Спокою вона не знає, Дітям креслить помагає. Різні лінії, фігури, Щоб прямими вони були. /Лінійка
  5. Виводить букви і слова Ота цікава штучка. В руці виблискує здаля Нова, гарненька… /Ручка
  6. Довгі палички кругленькі: Сині, жовті, червоненькі. На папері походили, Кольори свої лишили. Звуться палички оці… /Кольорові олівці
  7. Ручки й олівці, щоб знали, Ми кладемо у… \ пенали. (Звучить музика, виходить Королева знань)

Вчитель: Любі діти, до нас завітала гостя. Дуже дама ця поважна любить, Коли в школі діти дружать, Коли вчаться всі старанно І не гають часу марно . Коли всі здорові й раді Переходять з класу в клас. Ну, тепер ви здогадались , Упізнали без вагань. В нашу школу завітала….. Королева знань.

Королева: Добрий ранок, любі друзі! Щиро вдячна вам за зустріч. Безліч шкіл я обійшла, Та лише у вас знайшла, Таку шану і повагу, І веселощі, й розваги. Свято Знань — найкраще свято. З ним прийшла вас привітати!

Вчитель: Шановна Королево знань! Сьогодні вперше в Країну знань вирушають ці діти. Тож Указ ви зачитайте, І маляток представляйте.

Секретар: Увага! Слухайте наказ королівської величності. Сьогодні перші кроки у Країну знань роблять учні 1-А класу Марганецької СЗОШ I-III ст. № 9. Ви — першокласники 2019-2020 навчального року. Про це не забувайте. В Країну знань рушайте крок за кроком, Старанно все вивчайте.

Королева (Показує чарівний ключик ). Це чарівний ключик. Він допомагає дружним, добрим дітям відкрити всі таємниці у Країні знань.

Вчитель: А ви знаєте, що всі мешканці цієї країни носять звання «учень» і «учениця»? Зараз за допомогою чарівного ключика, ви, діти, із звичайних хлопчиків та дівчаток перетворитесь на учнів. (Лунає музика. Королева торкається кожної дитини ключиком).

Вчитель: Від сьогодні ви справжні школярі, і я хочу вручити вам Посвідчення школяра. Це буде ваш перший шкільний документ. (вручення посвідчень)

Вчитель: А що ж пообіцяють наші першокласники?

Першокласники:

  1. За велику справу в житті беремося, Не кажемо: «Не вміємо!», а скажемо: «Навчимося!
  2. Навчимось читати, рахувати, писати, Бо в житті складному треба розум мати.
  3. Вчення – світло ясне, а невчення – тьма, І життя нещасне там, де знань нема.
  4. Треба завжди, діти, школу всім любить, Бо вона навчає, як у світі жити.
  5. Будем вчитись на «відмінно» І поводитись сумлінно, Щоб батьки могли радіти, Що такі в них гарні діти.
  6. Бабусям, дідусям, і мамам, татам, Бажаємо здоров’ячка багато. Ми хочемо, щоб ви завжди раділи, І щоб ніколи не хворіли. Ми любим вас обіцяємо: учитись, дружити, гарні оцінки додому носити!

Вчитель: Оскільки, від сьогоднішнього дня, ми з вами стали однією родиною, то в нас повинен бути сімейний альбом. Саме для цього я зробила ось таку книгу. Поки що вона чиста і біла. За 4 роки ми зробимо у ній багато записів, наклеїмо наші фотографії, тобто ми з вами напишемо свою цікаву книгу про те, як ми знайомилися, дружили, здобували перемоги та отримували знання.

Вчитель: Школа двері вам відкрила, бо знання – велика сила. І закликає вчитись вас. Тож навчайтесь! В добрий час! Ви сьогодні стали справжніми школярами, жителями Країни знань. У цьому класі ви щоденно отримуватимете подарунки, але це не будуть звичайні цукерки, іграшки чи тістечка. Це будуть знання! Я бажаю вам бути чесними, добрими та відповідальними. Щоб ваші портфелики були важким

Робота зі «Щоденником вражень» Кожен з вас має на парті незвичайний зошит. Це ваш «Щоденник вражень». У ньому ми спочатку будемо малювати, а пізніше - писати свої думки. Сьогодні я пропоную вам зробити в ньому свої перші малюнки. Пропоную вам такі теми: - Мій перший день у школі - Мої однокласники

VI Підсумок уроку Вчитель підходить до кінця вашого першого уроку. Чи сподобався він вам? Ну, скажімо один одному «Спасибі за прекрасний день!». Урок закінчено, малята. Під ці слова вам треба встати. Ви гарно так відповідали, себе чудово показали. Тож ми порадились разом і вам присвоєно почесне звання: Розумники - хлоп’ята, розумниці - дівчата!